Door Loes Dockheer op 31 maart 2023

Knarrenhof kan door

Na bijna een jaar kan Knarrenhof verder met het ontwikkelen van een woonvoorziening voor ouderen aan de Ruishoornlaan 25. Het project stagneerde omdat de nieuwbouw voor jongeren op de plek van De Greef daaraan was gekoppeld. Sinds vorige zomer lagen de communicatie/participatie-plannen klaar voor de Knarrenhof klaar. Maar vanwege die koppeling kon de Stichting Knarrenhof niet verder.

In 2019 ondersteunde de toenmalige gemeenteraad unaniem het initiatiefraadsvoorstel van de Partij van de Arbeid om te onderzoeken of er in Lisse belangstelling bestaat voor een woonvorm voor ouderen, een zogenaamd Knarrenhof. Die bleek er zeker te zijn; 250 gegadigden schreven zich in. Daarop werden verdere stappen gezet. Het stuk grond Ruishoornlaan 25, naast de Don Boscoschool kwam hiervoor in aanmerking. Intussen speelde ook de herontwikkeling van Ruishoornlaan 21 mee, waar nieuwbouw voor jongeren is gepland. Door de koppeling van beide projecten lag de verdere ontwikkeling van een Knarrenhof al een jaar stil.

In de commissievergadering van 21 maart braken PvdA/GL en het CDA een lans voor het loskoppelen van beide projecten, zodat Knarrenhof weer opgestart kon worden. Na een pleidooi van ons fractielid Loes Dockheer en van Jeanette Loos van het CDA zei wethouder Langeveld dat beide trajecten een zelfde communicatie/participatietraject moeten doorlopen maar dat het niet gelijktijdig hoeft. Waarop Loes Dockheer vroeg of de conclusie juist was dat Knarrenhof “Morgen weer aan de slag kan”. Na een korte aarzeling was het antwoord een luid en duidelijk Ja.
In de raadsvergadering van 30 maart kwam ons fractielid er nog even op terug. Ze meldde dat de mededeling met blijdschap is ontvangen door de Knarrenhof en dat de eerste afspraak met de gemeente, om een en ander af te stemmen, inmiddels is gemaakt.

Loes Dockheer

Loes Dockheer

Na mijn opleiding journalistiek werkte ik bij verschillende dagbladen. Daarna combineerde ik de zorg voor mijn jonge gezin met een freelancebestaan als journalist. Ik was hoofdredacteur van een emancipatievakblad voor vrouwen in mannenberoepen (inmiddels ter ziele) en zette een landelijk vaktijdschrift op voor de Nederlandse brandweer, waarvan ik jarenlang hoofdredacteur was. In 2011 stapte ik

Meer over Loes Dockheer