Door Loes Dockheer op 31 maart 2023

Als je 18 wordt….

“Goed idee,” zo reageerde burgemeester Spruit op de suggestie van ons fractielid Loes Dockheer om achttienjarigen een kaart te sturen met informatie over wat er voor hen verandert nu ze meerderjarig zijn. Er zijn immers financiële consequenties. Denk aan zelf regelen van je zorgverzekering.
De gemeente Katwijk is hier onlangs mee gestart. Op de achterkant van de felicitatiekaart staat een QRcode, die toegang geeft tot een website waar alle informatie duidelijk op staat.
Twintig jaar geleden stuurde de gemeente Lisse ook dergelijke kaarten maar om onduidelijke redenen is dat gestopt. Het college reageerde dus positief op deze suggestie tijdens de commissievergadering op 21 maart en zegde toe er mee aan de slag te gaan.

Loes Dockheer

Loes Dockheer

Na mijn opleiding journalistiek werkte ik bij verschillende dagbladen. Daarna combineerde ik de zorg voor mijn jonge gezin met een freelancebestaan als journalist. Ik was hoofdredacteur van een emancipatievakblad voor vrouwen in mannenberoepen (inmiddels ter ziele) en zette een landelijk vaktijdschrift op voor de Nederlandse brandweer, waarvan ik jarenlang hoofdredacteur was. In 2011 stapte ik

Meer over Loes Dockheer