17 mei 2023

Vier jubilarissen van de afdeling gehuldigd

De afdeling Lisse van de PvdA is dan misschien niet groot, maar heeft wel enkele zeer trouwe leden! Onlangs werden maar liefst vier leden gehuldigd voor hun 25 jarig of zelfs 50 jarig lidmaatschap.
In het museum de Zwarte Tulp werden de jubilarissen en enkele genodigden welkom geheten door voorzitter Mart van der Vlugt. Na koffie en gebak in de caféruimte van het museum verplaatste het gezelschap zich naar de mooie comparitiezaal van het museum.
Door de voorzitter werden bij de jubilarissen de versierselen opgespeld en werd tevens een schriftelijke gelukwens van Esther Mirjam Sent, PvdA voorzitter, overhandigd.
De jubilarissen werden daarna uitgenodigd om wat te vertellen over hun PvdA verleden en daaruit bleek dat men niet bepaald een ‘slapend’ lid was geweest al die jaren!
* Fred Hurkmans ( 50 jaar lid) had de afdeling Zevenbergen opgericht, gevolgd door het raadslidmaatschap en het wethouderschap van die gemeente. Na verhuizing naar Assen werd hem al snel gevraagd daar voorzitter te worden, maar dat was wel even wat anders met een afdeling van ca. 750 leden.
* Gijs Oskam ( 50 jaar lid) heeft zijn sporen jarenlang verdiend in Lisse als raadslid, voorzitter van de afdeling en steunfractielid. Door zijn achtergrond in de gemeentelijke financiën is hij nog steeds een vraagbaak voor onze raadsleden.
* Ronald Vaillant ( 25 jaar lid) heeft in de loop der jaren in meerdere dorpen van de bollenstreek gewoond en heeft zodoende met meerdere afdelingen van de PvdA kennis gemaakt; de mooiste periode was die in de Noordwijkerhout. Met een ‘rood hart’ voelt hij zich nog altijd zeer betrokken bij de politiek.
* Mary Dofferhoff ( 25 jaar lid) kwam door haar man in een ‘rode’ omgeving terecht en werd daar dan ook door aangestoken. In de afdeling was zij actief als bestuurslid en heeft nog steeds goede herinneringen aan het campagnevoeren bij diverse verkiezingen.

Na deze terugblik werd door de raadsleden Richard van der Wiel en Loes Dockheer verteld over hun optreden in de raad van de gemeente Lisse. De samenwerking met Groen Links
verloopt soepel met respect voor elkaars standpunten en gebruikmakend van elkaars kennis en kunde.
Nu was het tijd voor een vloeibare versnapering en werd er nog veel nagepraat over ieders betrokkenheid bij de PvdA in Lisse. Een geslaagde, ietwat verlate 1-mei viering omzoomd door brede zonnestralen.