Lid commissie Maatschappij & Financiën

Richard van der Wiel

Richard van der Wiel

Over Richard van der Wiel

Ik ben geboren in Lisse waar ik inmiddels 64 jaar woon. Na de lagere school startte ik op de MULO, een onderwijsvorm die nu niet meer bestaat. Ik heb die opleiding in vier jaar afgerond en wilde graag naar de pedagogische academie. Dat ging helaas niet door omdat ik werd uitgeloot.

Mijn ouders waren hardwerkende mensen in hun kleine bloembollenkwekerij en hielden er geen kostgangers op na. Ik moest dus maar gauw een baan zoeken. Ik solliciteerde bij de rijkspolitie en werd daar aangenomen. Na mijn opleiding in Arnhem begon ik in 1970 met het politiewerk. Na wat omzwervingen en de nodige promoties, werk ik nog steeds “in het blauw” op straat.
Voetbal vormt een groot deel van mijn leven. Ik werd als 12 jarig mannetje lid van de RKVV Lisse, later Sportclub Lisse die na de fusie in FC Lisse opging.
Omdat ik graag bezig ben met en voor mensen kon ik mij bij de voetbal in tal van functies uitleven: van het clubkrantje, jeugdleider en –trainer, lid van de kampstaf tot voorzitter van de commissie normen en waarden. Ik heb dat tientallen jaren met veel plezier gedaan.

Echter, ik wil graag nog meer betrokken zijn bij de Lissese gemeenschap. Daarom heb ik eens verder rondgekeken en bij de PvdA vond ik mensen met hetzelfde gedachtegoed als dat van mij. Sociaal, oog voor anderen, en goede ideeën over onderwijs en betaalbare zorg, goede sportvoorzieningen en vooral een grote betrokkenheid bij Lisse.
Als beginneling in de politieke arena wil ik mij inzetten voor een veilig Lisse waar het goed wonen en ondernemen is.