Bestuurslid

Mart van der Vlugt

Voorzitter
Mart van der Vlugt

Over Mart van der Vlugt

mvdvl@ziggo.nl

Na mijn opleiding aan de Pedagogische Academie de La Salle in Heemstede, ben ik in 1975 gaan werken op de MVO school aan de Achterweg in Lisse. Naast de lessen Nederlandse taal, aardrijkskunde en geschiedenis, was ik mentor, teamleider en decaan gedurende een groot aantal jaren. De laatste jaren geef ik nog steeds het vak Nederlandse taal en ben ik mentor van de derde- en vierdejaars leerlingen. Sinds januari 2013 werk ik in het mooie gebouw van het Fioretticollege Hillegom aan de van Endelaan in Hillegom.

In 2005 werd ik na 20 jaar weer actief in de PvdA. Van 2006 tot 2010 ben ik gemeenteraadslid geweest met de specialiteit maatschappij en financiën. Na de verkiezingen van 2010 ben ik actief gebleven in de steunfractie.

Graag wil ik Lisse weer de groene gemeente maken die het was. Een aangename omgeving om in te wonen en te werken.   De culturele en sportvoorzieningen dienen op peil te blijven. Iedereen in Lisse moet kunnen deelnemen aan de samenleving, zowel jong als oud. Passende zorg voor de mensen die dat nodig hebben is daarvoor noodzakelijk. Bureaucratie moet worden vermeden, zodat mensen snel en adequaat kunnen worden geholpen. Ook wil ik werken aan het verkleinen van de afstand tussen bestuur en burger. Lisse moet een duurzame gemeente worden. Zij heeft een voorbeeldfunctie en stimuleert de inwoners tot het maken van duurzame keuzes, vooral als het gaat om het gebruik van energie.