Door Guus Mesman op 23 maart 2018

We zijn er nog/weer…..

We zijn er nog/weer…

De PvdA heeft haar raadszetel in Lisse weten te behouden. Dat is niet waar we op gehoopt hadden. Stiekem gingen we toch van twee zetels uit. Maar dat zat er niet in. Toen ik naar het gemeentehuis fietste voor de uitslagenavond had ik op tv een paar exit polls gezien. Dat stemde me niet vrolijk. Sterker nog, ik werd er wat somber van. Bij al die polls werden we (meer dan) gehalveerd. Ook de uitslag van het eerste stemlokaal in Lisse was niet zo gunstig. Vele stemmen verlies t.o.v. 2014. “Twee zetels wordt het in ieder geval niet”, dacht ik. “Hopelijk houden we die ene wel”. Wat uitslagen van stembureaus later op de avond bleek dat gelukkig wel haalbaar.
Uiteindelijk haalden we maar 15 stemmen minder dan vier jaar geleden, terwijl we toen samen met GroenLinks de verkiezingen in waren gegaan. In ons uppie haalden we dus nagenoeg evenveel stemmen. Nu we weten hoe de PvdA in veel andere gemeenten gescoord heeft (in Hillegom bijvoorbeeld verloor de PvdA haar ene raadszetel) mogen we zelfs concluderen dat we het in Lisse zo slecht nog niet gedaan hebben. Ik vind dat we uiteindelijk toch tevreden en zelfs wel trots op onze prestatie mogen zijn.

Dat hebben we mede te danken aan de tomeloze inzet van onze leden die actief waren tijdens de campagne. Wekenlang hebben die zich met hart en ziel ingezet. Een hele prestatie, zeker als je de abominabele weersomstandigheden in ogenschouw neemt. Tot aan de laatste campagne zaterdag (met alle partijen samen ‘on the road’ in een knalrode dubbeldeksbus) was het veelal snijdend koud. Petje af! De spirit in de PvdA Lisse zit er in ieder geval goed in.

Dat willen we de komende 4 jaar vasthouden. Ik zelf ga er vol voor in de raad en in de commissies zal ik bijgestaan worden door Richard van der Wiel (Maatschappij & Financiën) en Dolf Kistemaker (Ruimte & Infrastructuur) en ook de steunfractie is weer goed bemenst. Kortom, Lisse blijft de komende raadsperiode niet verstoken van het PvdA geluid.

Guus Mesman

Guus Mesman

Guus Mesman

Vanaf mijn vijfentwintigste jaar ben ik in Lisse al actief in de politiek. Eerst als lid van de PPR, later voor de PvdA. Na een aantal jaren meegedraaid te hebben in de steunfractie, kwam ik eind 1986 tussentijds in de gemeenteraad. Ruim 19 jaar ben ik raadslid geweest, waarvan acht jaar als fractievoorzitter en ook

Meer over Guus Mesman